Don't miss

Selasa, 23 Jun 2015

vivix


Isnin, 11 Mei 2015

KEBAIKAN DAN KELEBIHAN LECITHIN SHAKLEE








 APA ITU LECITHIN ?


Lecitin itu sendiri adalah lemak.. FAT??..oppss.Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan bh melekat dekat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn .. contoh buat kek...yg basic tu mcm tepung gula telur..kalo dak..tak jadi kek tu..haa gitulah.
Lecitin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, soybeans ...dan tahukah anda
~ Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin...dan yang menariknya..Lecitin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean... i likeee..


Petang nie saya nak share 13 kelebihan tentang Lecitin yang anda perlu tahu.,.

1.Lecitin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras ... Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini .

2. Kenapa org yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian... Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan


3. Lecitin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan....Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2...jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,

4. Lecithin membantu mengurangkan atau mecegah penyakit berkaitan hati....


5. Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin.


6. Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria.Disamping itu, struktur lecitinitu sendiri melindungi sel dari teroksida.

7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer's disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.




8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia





9. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema.



10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.

11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
13. Lecithin, bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak dan ..Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan Kke dlm badan Saya makan sebelum mkan rasa kenyang dan kurang makan.

BILE nie ialah Lecithin yang  diperlukan  untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile 

daripada kolestrol...BILE  amat penting untuk proses penghadaman.


******Sebiji lecitin Shaklee mengandungi 530mg of Lecitin..jadi kiralah sendiri yer brapa biji anda perlukan sehari????



Di bawah ini ada demo tentang lecithin......








ADA SEDIKIT PENAMBAHAN :

    @ UNTUK ORANG YANG BERUMUR :

          Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke ( angin ahmar )

          dan sakit-sakit yang biasa dialami orang tua yang uzur.

Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca  darah tinggi ,

sengal sendi , sejuk kaki dan sebagainya .


NAK TAHU CARA PENGAMBILAN YANG BETOL ??/

LECITHIN NIE SEHARI BOLEH AMBIL 6 BIJI ...

Kalau untuk budak bawah 12 tahun ambil 1 biji sehari sahaja.


Jadi apa tunggu lagi !!!!!!!!!

JOM MAKAN LECITHIN HARI NI....



Segala penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.









                                                     Nur Wahidah BT Burhanudin  
                                            Shaklee Independent Distributor [ID No : 953854 ]
                                                       HP/WhatsApp [ 019-5133043 ] 
                    wahidahburhan@gmail.com                                 



                       




Selasa, 5 Mei 2015

PROMOSI SHAKLEE MEI 2015 ~PENUH DENGAN KEJUTAN.



  Alhamdulillah baru saja tengok apa PROMOSI SHAKLEE MEI 2015 nie... wah memang best

sangat weh ..!!!!!

Sebabnya bulan nie bukan ada promosi produk tertentu sahaja  TAPI  ada set-set terpilih khusus

untuk kesihatan dengan harga yang sangat menarik.Ganjaran yang menanti pengedar dan  ahli

baru pon sangat-sangat menarik!!!! Jom kita tengok promosi apa bulan nie
































                                             NIE GROUP KAMI PUNYA GAMBAR

**VITALEA with Iron Formula - percuma apabila 
anda mendaftar sebagai ahli Shaklee bernilai 
RM68.90 dan membuat belian mana-mana produk
SHAKLEE

** NUTRIFERON dan COLLEGEN POWDER kini 
berada di pasaran setelah tiada stok di Shaklee 
Malaysia sejak sekian lama.









Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
NUR WAHIDAH BT BURHANUDIN 
     SMS/WhatsApp : 019-5133043
Personal FB : NUR WAHIDAH BURHANUDIN 







Jumaat, 17 April 2015

Pengedar Shaklee Bandar Sunway, Taman Medan ,Kampung Lindungan.





Saya,Nur Wahidah BT. Burhanudin  adalah pengedar shaklee Bandar Sunway yang sah di negeri Selangor.  Kawasan COD (Cash on delivery) juga merangkumi bandar sunway, kampung lindungan,taman medan ,kelana jaya dan kawasan sekitar. Saya telah terlibat dengan perniagaan Shaklee melebihi 2 tahun semenjak tahun 2013 dan merupakan pengedar Shaklee yang aktif.

Selain aktif melalui ONLINE business menggunakan facebook (Facebook: NUR WAHIDAH BURHANUDIN) saya juga aktif menjalankan perniagaan Shaklee Bandar Sunway secara OFFLINE.


Vitamin-vitamin yang boleh dapat dengan saya :

  • Antara vitamin-vitamin Shaklee yang menjadi rebutan adalah untuk:
  • wanita yang  hamil (set kehamilan)
  • wanita yang  berpantang bersalin (set berpantang)
  • wanita yang menyusukan anak (set penyusuan)
  • mereka yang inginkan kecantikan (set kecantikan)
  • mereka yang mahukan badan yang sihat
  • mereka yang mahukan kehangatan suami isteri
  • mereka yang menghidapi diabetis, darah tinggi, gout dan sebagainya
  • mereka yang mahu menurunkan berat badan(set slim)
  • dan macam-macam lagi

Jom dapatkan dari saya dengan harga kasih sayang....


Hubungi   :

Nur wahidah Bt Burhanudin 

    SMS / WHATSAPP 

        019-5133043 


          






Khamis, 16 April 2015

Anda Mempunyai Masalah Berat Badan Berlebihan? Dah mencuba pelbagai macam cara? Tapi tak berjaya Kuruskan Badan?


        
      Kenapa Anda Susah Nak Kuruskan  
BADAN ??  



Image result for gambar orang gemuk















 Para pembaca yang dihormati, KEGEMUKAN memang merupakan mimpi ngeri kebanyakan orang. Bukan saja perempuan, malah lelaki juga. Kami tahu anda mempunyai masalah lebihan berat badan dan anda pasti ingin menjadi kurus dan kelihatan menawan semula bukan..??
Tahukah anda, PUNCA kegemukan ni antara penyebab UTAMANYA adalah metabolisma badan yang rendah. Ia rendah disebabkan kurangnya senaman. Apabila metabolisma badan rendah, pembakaran kalori juga rendah. Dan jika dibiarkan, kalori (lemak) akan semakin menebal.
Orang lain boleh makan tanpa berfikir, tapi kenapa mereka tidak gemuk? Anda makan sedikit saja, kenapa berat anda sangat mudah naik?


Sedangkan sejak bertahun-tahun ini, anda dah cuba begitu banyak produk ataupun kaedah, sehingga anda dah naik bosan! Bukan salah anda. Cuma anda tidak bernasib baik seperti orang lain.
Kenapa? Ini kerana setiap tubuh badan manusia adalah berbeza. Kemampuan badan anda untuk menukarkan lemak kepada tenaga agak lemah berbanding orang lain. Dalam erti kata lain, badan anda begitu sukar untuk membakar lemak!
Badan anda banyak mendapatkan tenaga dari sumber karbohidrat yang anda makan. Hanya sedikit saja lemak badan yang dibakar untuk tenaga.






Nak Kami Bantu Untuk Meningkatkan Metabolisma


Badan Anda Dengan Cepat & Mudah ???


Shaklee ada menawarkan set makanan tambahan bagi tujuan untuk kurangkan berat badan. Ramai yang sudah mencuba dan merasai perbezaannya.




3 konsep utama -BAKAR, BUANG, BINA


1. BAKAR 
Produk: LECITHIN/ OMEGA GUARD

Fungsi: Bertindak sebagai pemecah dan pembakar lemak dan kolestrol

2. BUANG
Produk: ALFALFA/HERB LAX
Fungsi: Membuang lemak, toksin dalam badan

3. BINA
Produk: CINCH/SOY PROTEIN
Fungsi: Bina otot, elak kulit menggelebeh


LANGKAH PERTAMA 


1. DETOX
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di

dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat

menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah

sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak

menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit

kepada anak.


LANGKAH KEDUA

2. MEMECAHKAN LEMAK
Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau omega. Lecitin dinamakan
“pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia 
menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding
membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.
Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda
, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air.
Sekurang-kurangnya 3L sehari.


LANGKAH KETIGA 

3. MEMBINA OTOT DENGAN PROTEIN
Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot,
menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori 
sampai sebanyak 35%.
Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak,
jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan
penghasilan susu badan)
Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk 
menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam.
. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap 
makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan 
perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat
membakar kalori sampai sebanyak 35%... Contoh makanan yang kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil 
tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu,

Untuk mendapatkan TAWARAN HEBAT dengan PENJIMATAN 
BERGANDA! SMS or WHATSAPP  019-5133043  or email 
wahidahburhan@gmail.com



      JOM SELANGKAH LEBIH SIHAT BERSAMA SHAKLEE!  



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nur Wahidah Binti Burhanudin
FB : NUR WAHIDAH BURHANUDIN
Shaklee Independent Distributor (ID - 953854)
SMS / WhatsApp : 019-5133043










Selasa, 14 April 2015

RESEPI AISKRIM HOMEMADE VANILA.




RESEPI AISKRIM  MEALSHAKEAS VANILA .



               Hai.... saya buat aiskrim niee dah seminggu dah.. baru hari niee berkesempatan nak masukkan dalam blog ni haa...

Ni bahan-bahan nya :

  •  Susu HL *
  • Susu pekat (saya pakai suku je.. ) *
  • Chocolate chip 
  • Serbuk oreo
  • Mealshakes Shaklee         

CARA NYA :
Blender (kisar sejua bahan bertanda * ) hingga gebu, masukkan mealshakes kisar lagi  sekali sampai gebu selepas itu tuangkan masuk dalam bekas yg anda suka ...
akhir sekali masuk kan chocolate chip dan tabur serbuk oreo.

Simpan dalam peti sejuk semalaman atau 6 jam boleh makan...

   


                                                 ANAK-ANAK TENGAH MENIKMATI AISKRIM.



Nie wahidah buat kali ke dua... cuba lah kawan-kawan memang sedap... dah tak payah beli ais krim dah dekat luar dah.... hoyeahhhh !!!!



SELAMAT MENCUBA.


Nur Wahidah BT. Burhanudin
Shaklee Distrubutor  ; 953854
019-5133043













Isnin, 13 April 2015

PROMOSI BULAN APRIL 2015







                 PROMOSI BULAN NIE APRIL 2015


Assalamualaikum semua... kabare ? ( cakap jawa) hehhe  waahidah lama tak tulis kat sini.. rindu rasa dengan blog... 

      Bulan nie SHAKLEE  ada buat promosi gileeer-gileerr punya .... haaa nak tau tak apa dia .. ? 
Sapa yang nak turunkan berat badan,yang nak dapatkan zuriat ataupon nak tanbah lagi kee bleh jee.. 

haa nie dia promo bulan nie .......



     

                                  Nie dia promosi  bulan nie..... da lagi nie .. tunggu sat naa..










      Haa da tengok... apa yang dok tunggu lagi... cepat sms / whatsApp wahidah... 1 lagi kalau nak harga murah dan free membership  boleh la tanya wahidah... 

     Nantikan next entry wahidah akan terangkann kelebihan dan testimoni yang hebat-hebat...  TUNGGGGUUUU YEEEE... !!!!!!

BYE... Nak urushan anak-anak syurga pulak..jumpa lagi...


Berminat ingin dapatkan Promosi Shaklee April 2015 ???  Hubungi :


Nur Wahidah Burhanudin 
Distributor Shaklee
019-5133043
email : wahidahburhan@gmail.com
FB : NUR WAHIDAH














       
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...